Sicilské citrony nakládané v soli
Jak už název napovídá, sklenička ukrývá jen sicilské citrony a nečištěnou mořskou sůl.
I když je recept doma na blízkém východě a v Africe, Italské suroviny mu sluší možná ještě více!
Citrony se vcelku naříznou, nacpou se mořskou solí a zavřou do sklenice. Díky soli citrony pustí šťávu, která funguje jako solný nálev a spustí fermentační proces. Citrony se takhle nechají alespoň měsíc, ale klidně i mnohem déle. My jsme ty naše dělaly loni.
Na těchto citronech je nejlepší kůra, ostatně z dužiny toho ani moc nezbyde. Proto jsme pro Vás citronovou kůru už očistily, nakrájely a rozdělily do malých sklenic s jejich původním nálevem.
A na co takové citrony použít? Zascrollujte níž do popisku.
Detailní popis produktu
Takhle nakládáné citrony se skvěle hodí do různých omáček a vegetariánských jídel, ale i k masu. Zkuste je příště přidat třeba do boloňské nebo jiné rajčatové omáčky, věřte, že chuť se posune o několik levlů výš.
Samozřejmostí jsou jakákoli jídla blízkého východu, tajin, kuskus, grilovaná zelenina. Můžete je přidat do marinád na maso i zeleninu. U nás si je nejraději dáváme jen tak na hummus.
Stačí přidat jen pár kousků, protože chuť je opravdu výrazná.
Jen pozor, citrony nenesou jen "umami" kyselost, ale také slanost. Před použitím je můžete i propláchnout ve vodě, ale to je podle nás škoda. Stejně se hodí k dochucení použít i samotný nálev.
V lednici vydrží prakticky navěky, dochází jen k oxidaci a jejich hnědnutí.
Složení: citrony ze Sicílie, sicilská nečištěná mořská sůl
Obsah: 60 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Octy a další |
---|---|
Hmotnost: | 0.15 kg |
Položka byla vyprodána… |